Faceți căutări pe acest blog

Tocana de fasole a la Bud Spencer

Cei care au vazut vreodata un film cu Bud Spencer stiu ca avea de multe ori obiceiul sa manance tocana de fasole:))
Azi recomandam reteta de tocana de fasole la tigaie cu pasta de tomate si tarhon a la bud spencer.


Ingrediente neceseare:
- fasole alba boabe 200 gr
- ceapa rosie
- pasta de tomate
- condimente : tarhon uscat, curry si sare

E o reteta simpla, rapida si foarte foarte gustoasa. Cand imi aduc aminte cu ce pofta manca in filme Bud Spencer zis si Piedone tocana lui cu fasole, mereu mi se face pofta de o portie de tocana cu fasole.  Unii stiu, ca o denumesc iahnie de fasole dar eu asa am denumit-o acum.



Oricum nu cred ca e asa de importanta denumirea mancarii, dupa parerea mea cel mai important lucru e sa fie bun, gustos, delicios si satios :)) a da si sa se faca repede.

Pentru cei care nu prea  au mult timp la dispozitie le spun un truc. Si anume, fasolea boabe se pune la inmuiat cateva ore, iar seara se pune fasolea la fiert la foc foarte mic intr-o oala mare cu multa multa apa, Poti sa dormi linistit, fasolea intre timp fierbe iar a doua zi poti pregati tocana de fasole a la Bud Spencer in doar 10 minute.

Cand vrei sa o pregatesti tocana faci urmatoarele:
- tai ceapa marunt si o pui la calit in tigaie cu putin ulei sau untura . Ceapa trebuie sa fie rumenita adica sa fie maronie pe margini.

Cand e gata ceapa rumenita, adaugi 2 linguri mari de pasta de tomate peste ceapa si pui fasolea alba (fiarta inainte) peste compozitie. Poti folosi si fasole boabe de la conserva, dar eu prefert metoda traditionala a mancarii :))

Se adauga putina apa si se lasa a fiert pana fasolea se incalzeste si devine o tocana de toata minunea :))
La sfarsit adaugi putina sare , curry si frunze de tarhon uscat. Foarte important! Este o reteta ieftina, care nu te costa mult, adica nu te costa nici 10 lei  si este o mancare de care se poate bucura toata familia.

E foarte bun, va garantez!
Pofta buna!

Cele mai citite retete

Cauta pe blog